Followers

Wednesday, 31 December 2014

Petua memutihkan gigi

Hai..Assalamualaikum..

Kebetulan je masuk dapur sebab nak cari adik aku nombor 4 and nampak adik aku nombor 3 tengah kusyuk gila buat something..aku tanye die buat ape..die cakap buat experiment... =…=" Huhu

Rupenye die nak try petua die jumpe kat internet.."petua memutihkan gigi"..nak lebih putih macam retis katenye..

So ni lah bahan-bahan yang die gunekan..

Ingredients : soda bicarbonate dan limau nipis..
Chemistry sangat kan..dah lame x buat experiment..huhu reaction between acid and soda bicarbonate
Nak pekat sikit,tambah la lagi sikit soda bicarbonate

Bile dah ready..haa ape lagi..tonyoh lah dekat gigi..pakai jari boleh..pakai berus gigi pun bole...jangan telan pulak taw..huhu 
Selamat mencube ye sume orang...
-haney luna-

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...