Followers

Wednesday, 31 December 2014

Petua memutihkan gigi

Hai..Assalamualaikum..

Kebetulan je masuk dapur sebab nak cari adik aku nombor 4 and nampak adik aku nombor 3 tengah kusyuk gila buat something..aku tanye die buat ape..die cakap buat experiment... =…=" Huhu

Rupenye die nak try petua die jumpe kat internet.."petua memutihkan gigi"..nak lebih putih macam retis katenye..

So ni lah bahan-bahan yang die gunekan..

Ingredients : soda bicarbonate dan limau nipis..
Chemistry sangat kan..dah lame x buat experiment..huhu reaction between acid and soda bicarbonate
Nak pekat sikit,tambah la lagi sikit soda bicarbonate

Bile dah ready..haa ape lagi..tonyoh lah dekat gigi..pakai jari boleh..pakai berus gigi pun bole...jangan telan pulak taw..huhu 
Selamat mencube ye sume orang...
-haney luna-

Good Bye Tough Year 2014

Assalamualaikum..

Sebagai kesimpulan 2014..okay tak nak cerita pasal aku dalam 2014,tapi ni ape yang jadi kat negara kite,Malaysia..semoga kite lebih tabah in future..and kite semua rakyat Malaysia akan support each other..promise..
jom..lets have a look..be strong okay..you can cry if you are about to..

2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman...

Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...

Mac 2014...
Perginya MH370 tanpa berita...
Perginya penuh tanda tanya...
Perginya tanpa meninggalkan secebis jejak...

Feb - Apr 2014...
Empangan kami kering...
Alam tidak sudi memberi kami air...
Catuan air sehingga berbulan-bulan lamanya...
Mengajar kami untuk tidak membazir...

Tidak cukup dengan itu...
Alam seolah-olah memarahi kami...
Jerebu menduga kami...
Seksanya hidup menyedut udara kotor...
Mungkin dari kesilapan kami sendiri...

Julai 2014
Ketika umat Islam menikmati ibadah puasa...
Dan kemeriahan Aidilfitri kian dirasa...
Hati kami bagai direntap...
Perginya MH17 tidak kembali...
Kami terduduk...
Menangisi dan meratapi perginya MH17...
Seolah-olah orang tersayang berada di sana...

Satu persatu KAU bongkarkan...
Kerana hilangnya sifat amanah si dewasa, si anak menjadi mangsa...
Kebocoran soalan UPSR...
Cukup menjatuhkan sifat mulia seorang dewasa...

Disember 2014...
Kami menangisi setiap gambar yang kami tatapi...
Air yang membawa kemusnahan...
Meruntun hati kami...
Namun kami tahu...
Ada ganjaran disebalik air kemusnahan itu..

Betapa KAU sayangkan kami...
KAU hantarkan petandaMU...
KAU hantarkan petunjukMU...
KAU hantarkan ujianMU...
Supaya kami mengigatiMU...
Supaya kami tidak lupakanMU...

Mungkin selama ini telah KAU hantarkan petandaMU kepada kami...
Namun...
Tetap jua kami buta...
Buta dalam menilai cinta agungMU...

Kami alpa kepadaMU...
Kami jauh dariMU...
Kami kejam dengan bumi...
Kami abaikan saudara kami...
Kami pentingkan diri!
Kerana merasai dunia ini hak kami...

2015...
Kembalikanlah sinar, harapan dan senyuman kami...
Bawalah air mata mu 2014...
Pergilah bersama deritamu 2014...
Bersihkanlah kesan hitammu 2014...
Kami pasrah...
Kami redha...

Tuhan...
Terima kasih atas kasih sayangMU...

MH370... Kami masih menantimu...
MH17... Kami harap kamu tenang di sana...
Buat mangsa banjir...
Tabahkanlah dirimu... Kuatkanlah hatimu...

Buat semua pengajaranmu, terima kasih 2014...

Bersamalah kita ambil iktibar atas semua yang berlaku

Selamat menyambut tahun baru 2015

p/s: Ampunkan segala dosa kami ya Allah..bimbing kami ke jalan yang benar,bukan jalan yang sesat atau jalan yang KAU murkai.. :( be strong everyone..Allah is always with us..

Wednesday, 10 December 2014

Malu

Arrrghhhhh ya Allah..memang aku super duper malu malam ni...Lepas ecah cerite kat aku yang ade kawan kitorang ni tanye betul ke aku ade crush dengan senior kitorang si *a**.Memang kali ni aku nafikan walaupun awalnye dulu memang ye.Aku rase aku akan lagi malu kalau *a** tu dapat taw.Nasib baik lah die dah grad dah pun.Tapi in case kalau die taw sekali pun,eh memang aku malu la cite die..sumpah malu..sebab die tetap kenal aku ni..walaupun die dah grad..Lagipun aku dah taw lame yang aku tak sesuai kot dengan die..ish memang merepek la die nak pandang aku..

Ish apelah nak fikir pasal crush lah ape lah sekarang ni...jodoh tu rahsia Allah kan..so biar Allah tentukan semuanye..baik buruk sesuatu tu untuk kite Allah je yang tahu.Kalau dah jodoh dengan die,tak ke mane jugak..Tapi kalau bukan jodoh dengan die,adelah hikmahnye..

Selfnote : Sekarang  tak payah fikir pasal crush dah husna.... fokus dengan study okay! Tak salah suke  atau simpan perasaan kat orang tapi jangan sampai hilang fokus...Please husna.. be firm with yourself.Please guide me to the right path ya Allah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...